Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Så hedras Kenth Sundberg: ”Ett sätt att ge tillbaka av pappas själ”

Kenth Sundberg var en eldsjäl och föreningsmänniska ut i fingerspetsarna. Nu har hans familj, tillsammans med vänner, sett till att hans minnes hedras – genom att uppmärksamma Vetlandaidrottens eldsjälar. – Det är sällan de som sliter i bakgrunden uppmärksammas, säger Kenths dotter Sanna Sundberg som är en av initiativtagarna.

Kenth Sundberg, som var verksam inom bandy, fotboll och speedway i Vetlandatrakten, gick bort i december förra året.

Nu hedrar familj och vänner honom med en minnesfond.

– När pappa gick bort i början av december var det inte riktigt klart vad orsaken var. Därför visste vi inte riktigt till vad vi skulle skänka gåvorna som lämnades, förklarar Kenths dotter Sanna Sundberg.

Det var då Kenths nära vän, Jens Hildorsson, fick en idé om att införa en minnesfond.

– Det var där tanken väcktes och nu är det igång, säger Sanna.

Hon, hennes bror Sebastian, Kenths fru Anett samt Kenths nära vänner Jens Hildorsson och Bo Zander utgör juryn som årligen ska utse en eldsjäl i Vetlanda kommun som tilldelas minnespriset.

– Det är ett sätt att ge tillbaka lite av pappas själ och essens till de som jobbar på liknande sätt som han gjorde, de som sliter för andra och inte sätter sig själv främst, förklarar Sanna.

Under tisdagen offentliggjorde de en grupp på facebook där de bad om nomineringar av eldsjälar som är aktuella att ta emot den allra första gåvan ur minnesfonden.

– Det har redan kommit en hel del nomineringar. Vi kommer sätta oss ned och försöka sortera igenom och välja någon. Det kommer bli ett svårt val, säger Sanna som uppmuntrar fler att skicka in nomineringar.

– Vi vill nå ut till alla idrotter, inte bara de idrotter som pappa var verksam i. Det ska vara så brett som möjligt och kan handla om allt från ledare till kioskpersonal eller föräldrar som skjutsar barn till olika idrotter flera gånger i veckan.

Den årliga gåvan som delas ut består av diplom, blommor och en prissumma om 4 000 kronor.