Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rollen derbykungen helst spelar: ”Får gärna igång lagkamraterna”

Albin Sköld är innebandyspelaren med många strängar på sin lyra. När Vetlanda och Sävsjö drabbar samman i nytt derby under fredagskvällen vet Vetlandakaptenen vilken roll han helst spelar. – Jag får gärna igång lagkamraterna på det sättet, säger han.

Vetlanda gick segrande ur båda derbyfesterna mot Sävsjö förra säsongen.

Mycket tack vare VIB-kaptenen Albin Skölds olika derbyroller där han i den ena matchen spelade fram till fyra av målen och där han i den andra gjorde två på egen hand.

Under fredagskvällen drabbar antagonisterna samman igen.

Då vet Albin Sköld vilken roll han helst spelar.

– Allra helst både och. Men jag spelar helst fram och får gärna igång lagkamraterna på det sättet, säger han.

Sävsjö IBK och Vetlanda IB befinner sig i väldigt liknande lägen. Båda lagen är nykomlingar i ettan, har inlett säsongen trögt poängmässigt och skulle verkligen behöva poäng för att inte hamna för långt efter övriga lag.

– Det finns inget bättre sätt att vända trenden på än att slå Sävsjö, säger Sköld.

Han är till och med inne på att nyckeln för nytt kontrakt i ettan är att hålla bland andra Sävsjö bakom sig.

– Jag tror det är nödvändigt för att hänga kvar.

Sävsjökaptenen Max Rydahl håller fullständigt med om Albin Skölds resonemang om att nyckeln till nytt kontrakt är att hålla rivalen bakom sig i tabellen.

– Absolut. Det var väldigt tufft att svälja förlusterna förra säsongen. Vi trodde nog att vi skulle slå dem men vi blev tagna på sängen och kom inte alls upp i vår standard. Nu är det verkligen inte läge att underskatta dem längre, säger han.

Vad talar för att ni slår Vetlanda den här gången?

– Först och främst revanschlusten. Sedan har vi fått in många nya spelare som verkligen blivit ett lyft för laget.