Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röklukt på tåg – resenärer fick evakuera

Tågtrafiken mellan Nässjö och Vetlanda stod stilla stora delar av lördagen. Ett 20-tal resenärer fick evakuera efter att ett brandlarm utlösts på ett av Krösatågen.

Strax före klockan 14 på lördagen inkom ett samtal till SOS Alarm om kraftig röklukt från ett av persontågen som trafikerar mellan Nässjö och Vetlanda.

Brandlarmet på tåget ska ha utlösts varpå lokföraren stannade tåget strax söder om Ekenässjön. Lokföraren kände en stark lukt av rök i tågsetet och valde att evakuera samtliga resenärer ombord.

Enligt Andreas Karlsson, räddningstjänstens insatsledare på platsen, färdades ett 20-tal personer på tåget.

– Evakueringen gick lugnt tillväga och nu är det inte många personer kvar på platsen. De flesta resenärer blev hämtade med bil, säger han vid 14.45-tiden.

Det är fortfarande oklart varför brandlarmet har gått. Andreas Karlsson misstänker dock att det är någon form av kabelbrand.

– Troligtvis så är det något elektriskt som har gått sönder och att det senare gjort att det blivit rök i kupén, säger han.

Tågtrafiken mellan Nässjö och Vetlanda stod stilla resten av lördagen och bussar ersatte. På söndagen rullade tågen som normalt igen.