Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisens varning efter flera inbrott i ladugårdar

Diesel, motorsågar, röjsågar och andra verktyg har stulits vid inbrott runtom på Höglandet de senaste dagarna. Polisen höjer nu ett varningens finger och uppmanar ladugårdsägare – att om möjligt – vidta ytterligare försiktighetsåtgärder.

HÖGLANDET

– Vi har tre stycken inbrott och inbrottsförsök i ladugårdar på Höglandet i närtid, säger Ola Svensson, vid polisen på Höglandet.

Under måndagsnatten stals diesel från en gård utanför Bodafors. Någon gång den senaste veckan skedde ett liknande inbrott på en gård utanför Nässjö. Vid det inbrottet stals en motorsåg, röjsågar och flera andra verktyg.

I Ramkvilla, i Vetlanda kommun, har ett försök till inbrott skett. Även det är polisanmält.

– Där kan de inte i nuläget säga om något har försvunnit, säger Ola Svensson.

Med anledning av den senaste veckans anmälningar uppmanar polisen ladugårdsägare till försiktighet.

– Det har varit en del inbrott i ladugårdar, så äger man en sådan ska man nog försöka vara lite extra observant just nu. Håll uppsikt över ladugårdarna, säger Ola Svensson.

Att låsa dörrar och fönster kan åtminstone försvåra för tjuven, eller tjuvarna.

Misstänker ni att det är samma gärningsmän som ligger bakom inbrotten?

– Det är utspritt geografiskt så det är svårt att säga, men det är inte alls omöjligt att det är så, avslutar Ola Svensson.