Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen efterlyser försvunnen man från Litauen

En man har försvunnit spårlöst från sin arbetsplats i Lammhult. Polisen går nu ut med en efterlysning på den litauiske medborgaren. Polisen utesluter inte att mannen rört sig över större områden sedan han försvann.

Polisen i Kronoberg har gått ut med en efterlysning på en försvunnen byggnadsarbetare i Lammhult. Mannen försvann den 7:e januari tidigt på morgonen från en adress i centrala Lammhult och har sedan dess varit försvunnen. Mannen är i 30-årsåldern och vistades tillfälligt på orten.

Den försvunne mannen var troligen vid försvinnandet iklädd blå T-shirt, svarta byxor och svarta ”foppatofflor” med grön rem över toffeln. Han är 170 cm lång, har kortklippt ljus hår och blå ögon, uppger polisen.

Polisen misstänker inget brott men är angelägna att få uppgifter som kan leda till att försvinnandet klaras upp.

– Han försvann och har inte kommit tillbaka sedan dess. Det gjordes ingen anmälan till oss förrän den 14 januari, alltså en vecka senare, säger Sara Karlsson, polisutredare inom Kronobergspolisen.

Det som försvårar polisens utredning är att anmälan om försvinnandet inkom först via litauiska myndigheter efter att anhöriga slagit larm.

– Vi fick in det alltså först en vecka senare till svensk polis, så vi ligger efter. Men det är ändå viktigt att allmänheten vet att den här personen är borta, fortsätter Sara Karlsson.

Polisens hundförare är inkopplade i försvinnandet och polisen utesluter inte att mannen kan befinna sig på annan ort.

– Han kan finnas precis var som helst. Vi pratar om en fysiskt obehindrad man i 30-årsåldern.