Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vetlandaföretag kammar hem prestigefullt pris: ”Blixt från klar himmel”

Det går bra för Pelaren Ekonomi. Så bra att företaget nyligen fick ta emot priset Årets tillväxtbyrå 2018 i Jönköpings län.

— Jag blev verkligen överraskad. Det kom som en blixt från klar himmel, säger Roger Karlsson, huvudägare i företaget.

Det var han som tillsammans med Per Lundberg startade företaget 2005. Sakta men säkert har företaget vuxit och för ett par år sedan flyttade Pelaren in i ”H&M-huset” på Storgatan. Då delade man lokaler med ett annat företag, som nu fått flytta upp en våning eftersom hela ytan behövdes av ekonomiföretaget.

— Vi arbetar med ekonomisk rådgivning, bokslut och deklarationer åt mindre företag och bolag, berättar Roger Karlsson.

13 anställda

Allt fler har hört av sig till byrån för att få ekonomisk hjälp. Runt 20 procent av verksamheten utgörs av skogs- och jordbruksföretag som oftast drivs som enskilda firmor.

Idag arbetar 13 anställda på företaget som under 2017 ökade sin omsättning med 17 procent mot året innan.Omsättningen är nu på 7,5 miljoner kronor och siffrorna kommer att öka 2018.

— Det är 2018 som den stora tillväxten skett, berättar Roger Karlsson.

Vad beror det på?

— Vi gör väl ett bra jobb och så har vi har bra medarbetare.

Dessutom har det geografiska området utökats. Våren 2018 inrättades ett kontor i Sävsjö och företaget finns sedan tidigare i Virserum.

— Vi har inte jobbat aktivt med att öka verksamheten men om det ramlar in kunder så tackar vi inte nej. Vi har lyckats bra när det gäller rekrytering av ny personal, säger Roger Karlsson.

Det är nättidningen Revisionsvärlden och 24SevenOffice som utsett Pelaren Ekonomi AB till Årets tillväxtbyrå 2018 i Jönköpings län. Att företaget var nominerat fick Roger Karlsson vetskap om för två, tre veckor sedan.

— Vi fick tipset att dyka upp på lunchen, berättar Roger Karlsson som aldrig kunnat gissa att företaget skulle få den utmärkelsen.

— De har hämtat uppgifter från UC (Upplysningscentralen red.anm) och sett hur vi har ökat i omsättning och med antalet anställda.

I länet finns 28 byråer och tio var nominerade i klassen.