Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Patrik & Nina sjunger in våren i Vrigstad

Valborg i Vrigstad har de senaste åren blivit riktiga folkfester. Samhällsföreningen har i år lockat till sig två storstjärnor – Patrik Isaksson och Nina Söderqvist. – Vi har fått en fantastisk konstellation i år, säger Anders Sandin i samhällsföreningen.

Valborgs i Tegnérparken i Vrigstad har de senaste åren växt till stora folkfester. Inte så konstigt eftersom samhällsföreningen lyckat locka till sig toppnamn som David Lindgren, Lisa Bengtzing och i fjol Nanne Grönvall. Förra året talades det också om ett publikrekord med omkring 2 000 besökare.

Två dragplåster

På scenen i år blir det inte bara ett utan två dragplåster. Folkkäre Patrik Isaksson är väl det stora dragplåstret med låtar "Hos dig är jag underbar" och "Du får göra som du vill".

– När man ser Nina Grönqvist känner man igen henne. Hon har körat bakom de flesta kända artister och bland annat varit med i "Så ska det låta". Hon sjunger allt, en allroundartist, som bjuder på opera, hårdrock och pop, säger Anders Sandin.

De två artisterna backas upp av Time Machine, kompbandet från Eskilstuna, som är husband för tredje året i rad.

Sjunger tillsammans

– Det blir en del solonummer och sedan gör de några låtar tillsammans, säger Anders Sandin.

Förutom konserten blir det vårtal, körsång och Valborgsmässoeld. Föreningar och skolklasser från samhället är också plats med marknadsstånd så att besökarna som vill får något att äta.

– Vi vill framkalla en Madicken-Valborg där det i publiken finns allt från nyfödda som ligger i barnvagn till de äldre som kommer med rollatorer. En folkfest för alla. Vi vill lyfta hela samhället och kommunen, säger Anders Sandin.

Konferencier är radioprofilen Håkan Eng.

"Vi brinner för detta"

– Vi hoppas ju att folket nästan inte ska få plats, att det gäller att komma i tid. Vrigstad är inte stort och kommer det 2 000 från hela kommunen är det bra. Själv har jag väl en vision på 3 000 besökare, men visst hänger det mycket på vädret, säger Anders Sandin.

Anders Sandin hyllar hela samhällsföreningens styrelses arbete med evenemanget.

– Vi är en kärna som alltid ställer upp helt ideellt. Vi brinner för detta. Gör inte vi det så gör ingen annan det. När man ser 2 000 besökare – det är vår betalning, slutar Anders Sandin.

LÄS MER: Succé för valborgsfirande i Vrigstad

LÄS MER: Nanne sjunger in våren i Vrigstad