Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Passionen för Cosplay visas upp: "Det tar tid men är så värt det"

I fem år har Vetlanda cosplay träffats ett par gånger i veckan för att avbilda sina favoritkaraktärer. På onsdag ställs några av dräkterna ut för allmänheten.

Gandalf, Totoro och Belle är karaktärer som inte vanligtvis syns i samma rum. Nu möts de på Kullgatan i Vetlanda när Vetlanda cosplay bjuder in allmänheten på utställning med vernissage på onsdag.

Tolv dräkter och en rad accessoarer ska visas upp, och karaktärerna kommer både från både film- och spelvärlden. De flesta har medlemmarna sytt och byggt själva.

– Det tar tid men är så värt det när man är klar och har skapat en karaktär man älskar, säger föreningens ordförande Alexander Segerblom, som hunnit sy nästan 40 dräkter de senaste fem åren.

Karaktärer växer fram

En av dem möter utställningsbesökarna direkt innanför dörren. Det är den lurviga Totoro, från en japansk animerad långfilm.

– När jag fick pälsen på honom och kunde ser hur det skulle bli så hoppade jag upp och ner och skrattade som ett litet barn, säger Alexander Segerblom och ler.

Vill väcka intresse

Utställningen hålls i NBV:s lokaler, där föreningen också träffas på tisdagar och torsdagar och syr. Hit får intresserade komma och både se medlemmarnas dräkter och för den som vill finns möjlighet att vara med och skapa sin egen.

– Tanken är ju att få upp intresset för Cosplay i Vetlanda och visa att vi fortfarande finns. Det är ett spektrum av dräkter som visas upp, säger Alexander Segerblom om initiativet till utställningen.

– Det vore synd att inte visa upp dem också av den anledningen att de är så välgjorda, säger Linn Austli, verksamhetsutvecklare på NBV.

Utställningen "Cosplay – eller mitt alter ego" pågår till och med den 27 april.