Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Påsken i Brobykyrkan

Artikel 11 av 11
Kort i Vetlanda
Visa alla artiklar

Brobykyrkan i Landsbro lyfter fram påskens budskap för alla i en digital påskvandring. Det blir tre videoprogram på församlingens hemsida som får premiärer under tre dagar. De visar berättelser som hör till Skärtorsdagen, Långfredagen och Påskdagen. Med ett intressant och viktigt budskap vill församlingen höras utanför kyrkväggarna till uppmuntran för alla som vill komma med på vandringen.

Påskhelgen är viktig för alla kristna. Brobykyrkan brukar normalt ha välbesökta gudstjänster. Nu är det annorlunda men nya initiativ har hjälpt församlingens medlemmar att behålla kontakt. För barn och ungdom i Landsbro, där andra regler gäller, har ungdomsledarna fortsatt ett mycket bra arbete för att ordna träffar utomhus och inomhus.

Under pandemin har församlingsmedlemmar ordnat kontakt i en grupp på sociala medier och får informationsbrev från församlingsledningen. Inspelade program med sång och predikan har publicerats på hemsidan. Tillåtna grupper med åtta deltagare har träffats. Som inledning till påskhelgen ordnas några samlingar i kyrkan med max åtta föranmälda medlemmar på skilda tider med regler för att minimera smittspridning. Hemsidan, landsbropings.se, är helt säker.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Vetlanda-Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel