Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

På måndagstur med Cykelfrämjandet

Efter sommaruppehållet trampade Cykelfrämjandet Vetlanda in höstsäsongen med en måndagstur runt Näsby. Vetlanda-Posten var på plats för att följa med en bit längs vägen.

Under måndagskvällen var det dags för Cykelfrämjandet Vetlanda att cykla igång hösten med en "Näsbyrunda" efter ett nästan två månaders långt sommaruppehåll. Trots semestertider och ny samlingstid samlades sjutton cykelentusiaster på torget för att cykla till Näsby via Ekenässjön tillsammans. På vägen väntas även fika vid Boo gård.

– Det är ändå bra med tanke på att det är direkt efter det långa uppehållet. I vanliga fall brukar vi vara runt trettio stycken varje gång, berättar Ingvar Karlsson som är ordförande i Cykelfrämjandet Vetlanda.

Aktiva medlemmar

Redan under första turen för i år var 36 stycken med och trampade. Totalt har föreningen uppemot 70 medlemmar varav en övervägande del är aktiva och är med en eller flera gånger under måndags- och torsdagsturerna.

Ingvar Karlsson tror att en anledning till att så många kommer åter är de många olika studiebesöken man gör i och med turerna.

– En av de bästa turerna vi har varit på i år var när vi var vid Kanalbanken i Skede och sedan åt våfflor i hembygdsgården. I maj var vi på en rundtur i Sälleryds handelsträdgård. Det var ett uppskattat studiebesök, säger han.

Lockande gemenskap

Under hösten väntar många andra spännande utflyktsmål och rundor, såsom till ett hunddagis i Skede och en stadstur i framtidens Vetlanda. Men det är inte de intressanta turerna som är det allra bästa med att vara med i Cykelfrämjandet tycker Carina Karlsson och Majken Palm, som är två utav föreningens uppåt 70 medlemmar.

– Det bästa är att man vet att turerna blir av oavsett. På så sätt har man alltid något att se fram emot, säger Carina Karlsson.

– Jag uppskattar den sociala biten. Att cykla är något som passar för alla eftersom man kan anpassa det efter sin egen förmåga, förklarar Majken Palm.