TV:

Efter ett år i jakt på ny ägare bytte Sävsjö skyttecenter vid årsskiftet regim. Med entreprenören Håkan Jonsson vid spakarna har centret tagit ny fart med en del nya satsningar och planer på sikt. I lördags passade man därför på att öppna portarna för att låta allmänheten prova på de olika aktiviteterna gratis.

Vi vill nå ut till folk att vi är på gång igen, och det är också en chans för föreningarna som hyr in sig här att visa upp sina verksamheter, förklarade Lena Sandgren, sambo till Håkan Jonsson, som emellanåt hjälper till på skyttecentret.

Kanske har man aldrig varit här förut, om man inte haft någon grupp att komma med, och då kan det här vara ett bra tillfälle att hitta något nytt man kanske tycker är roligt, fyllde skyttecentrets allt-i-allo Emelie Öhrn i.

Responsen sedan de tog över driften har varit god och i lördags strömmade folket också till.

Det finns till och med de som har sagt att de inte visste att Sävsjö skyttecenter fortfarande var igång, så det är bra att vi syns. Det gäller att sprida ringar på vattnet, sa Lena Sandgren.

Petter Ottosson, skytteinstruktör på centret, var också positiv.

Det har rullat på bra och varit mycket folk här. Det är kul. Och det verkar som om de som varit här har tyckt att det varit roligt också, berättade han.

Själv visade han upp ett nytt inslag på skyttecentret, airsoft-skytte, där man med en pistol med små plastkulor skulle fälla ett visst antal mål på tid.

Det ger lite omväxling till det övriga skyttet där man ska vara lugn och ta tid på sig. Här får man lite adrenalin när det ska gå fort. Tanken är att vi ska få in det på femkampen, förklarade han.

Förutom airsoft-skyttet fanns de vanliga inslagen på Sävsjö skyttecenter att prova på; luftgevär och luftpistol, blåsrör, pilbågsskytte och så den mer tekniska jaktsimulatorn där man skjuter mot en skärm. Dessutom lockade klätterväggarna framförallt många unga klättrare.

Kompisarna Emmy Holm och Emma Fransson provade på lite av varje.

Jag har aldrig varit här innan men det är kul att prova på lite nya grejer, berättade Emma.

Allt har varit väldigt kul, intygade Emmy.

Tur då att de nya förvaltarna av Sävsjö skyttecenter har planer på att fylla på med ytterligare verksamhet. För närvarande undersöks möjligheterna att utöka skyttet med armborst. Framöver planeras lokalerna dessutom användas för diverse mässor och loppmarknader.