Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

En skadad efter olycka utanför Vetlanda – voltade av vägen

En bil voltade av riksväg 31 efter en krasch mellan flera bilar. I samband med räddningsarbetet stängdes vägen av. – En person är förd till sjukhus med ambulans, säger en SOS-operatör.

Det var vid 16-tiden på onsdagen som polis, sju enheter från räddningstjänsten och två ambulanser larmades ut till riksväg 31, några kilometer söder om Vetlanda, då tre bilar hade varit inblandade i en olycka.

I samband med kollisionen voltade en bil av vägen, enligt polisen.

– Totalt tre personer är drabbade, sa polisens presstalesperson Monica Bergström vid en tidig kontakt.

Räddningsstyrkorna fick hjälpa personen i bilen som voltade att komma ur fordonet.

– En person är förd till sjukhus med ambulans. Den andra ambulansen har vänt hem så jag tror inte att någon annan har skadats, säger en SOS-operatör.

Bilisten som voltade var personen som fördes till sjukhus, berättar Monica Bergström.

– Jag har inte fått några uppgifter om kön eller ålder men det finns inget som säger att personen ska ha några livshotande skador, säger Bergström.

Vägen stängdes helt av under räddningsarbetet och långa köer bildades vid platsen.

40 minuter efter att olyckan först inträffat meddelade polisen att ett körfält öppnades upp för trafik – och ytterligare en timme senare hade samtliga fordon bärgats och det var full framkomlighet igen.

Polisen kommer nu att utreda olyckan för att ta reda på om något brott har begåtts.