”En väckelseskrift om en ödesfråga för Sveriges framtid”. Så beskrevs Maria Hallmans debutbok som förvisso blev en försäljningssuccé men som också orsakade stort rabalder. Exempelvis så stoppade ett tryckeri boken och Hallman riskerade också en polisanmälan för innehållet i boken. Maria Hallman är dock inte den som räds kritik och står alltid upp för det tror hon på. Bibeln är hennes ledstjärna. Nu har hennes nästa bok kommit, ”Lurad! Kvinna, vad är det du har gjort?” och innehållet i den kommer med all säkerhet att väcka uppståndelse.

I mer än 40 år har jag arbetat i evangeliets tjänst. Jag älskar mitt fädernesland Sverige, men under min livstid kan jag se att samhället har brutit samman på många områden. Därför gör jag nu ett nödrop för Sverige, med kvinnan i fokus, säger Hallman.

Maria Hallman har studerat i USA, hon examinerades som ”High Honor” student på Faith School Of Theology och erhöll ett diplom i ”Evangelical Teacher Training” i USA 1980-1983. Sedan 30 år har hon varit gift med pastor Stefan Hallman. De bor på Hallmansgården i Myresjö.

Jag har också varit husmor, mamma och uppfostrat våra två pojkar. Gud har skapat kvinnan till att bli mamma och medhjälpare till mannen. Problemet är att vi i vårt socialistiska och kommunistiska samhälle gör allt för att få ut kvinnan från hemmet. Av detta blir både kvinnan själv, barnen och familjen lidande, framhåller Maria Hallman.

Enligt Maria Hallman, som baserar mycket av innehållet i sin bok genom att studier av Bibeln, är kvinnan skapad och styrd av känslan, på både gott och ont.

Mannen är skapad som en problemlösare, ska arbeta och beskydda sin hustru. Men med dagens politiska korrekthet, där kvinnan ska vara jämställd mannen, då går det fel, säger Hallman och utvecklar:

Om en kvinna leder männen, då blir det en ”mammaorganisation”, om en kvinna styr en församling, då blir det en ”mammaförsamling” och om en kvinna styr ett land, då blir det ett ”mammaland”. Idag är exempelvis närmare 80 procent av alla präststuderande kvinnor. Fortsätter denna trend har vi snart inga män som innehar prästerliga ämbeten i Svenska kyrkan. Det finns inget i Bibeln som belägger kvinnliga präster eller pastorer. Församlingsföreståndarens uppgift är endast förbehållet män, framhåller Hallman.

Maria Hallman talar fort, engagerat och målinriktat. Hon parerar kritiska frågor som ställs och är skicklig på att föra fram sin retorik.

Kvinnan nöjer sig inte med att bli jämställd, hon vill ta över hela samhället. Många tycker säkert att jag är gammalmodig, lagisk (vikten av att man följer den gudomliga lagen) och väldigt radikal och det stämmer, det är jag!

Hennes radikala sida märks ännu tydligare när hon börjar jämföra barnafödandet i Europa och i muslimska länder.

I Europa föder kvinnan 1,38 barn per familj medan en muslimsk kvinna föder 8,1 barn per familj i genomsnitt. Om inget görs kommer Khadaffis ord att gå i uppfyllelse, ”vi behöver inte inta Europa med krig och terror utan vi kan inta Europa genom vårt barnafödande”, för Hallman fram.

Hallmans siffror skiljer sig från statistik som Globalis, som baserar sig på uppgifter från FN. Statistiken visar att Somalia är det muslimska land som har högt födelsetal, siffran är 6,0 barn per kvinna. I Sverige är siffran 1,9.

Inte oväntat är Maria Hallman emot aborter.

Vi har haft lagliga aborter i Sverige sedan 1974. Sedan dess har vi dödat 1,4 miljoner bebisar. Det skulle ha varit dessa barn som tagit över vårt samhälle. Vi hade behövt dessa människor och deras arbetskraft. Dessa människor och denna arbetskraft har vi dock tagit död på genom aborterna. Det sårar mig i hjärtegrunden, säger Hallman och ser rörd ut.

Vad gäller terrordåden så tar Maria Hallman upp en kvinna som negativt exempel på vad hon anser att flyktingpolitiken i Europa har fört med sig.

 Tysklands förbundskansler Angela Merkel öppnade Europas gränser vilket fick följden att många liv har släckts av islamister, det senaste exemplet är terrordådet i Stockholm, framhåller Hallman.

Hon anser att Sverige bör ”stänga sina gränser och se om sitt hus”. Även här gör hon en referens till Bibeln där det i skriften talas mycket om gränser, stammar och språk.

Jag klandrar Olof Palme för att ha fört in det mångkulturella i vårt samhälle. Sverige är tryggast med att ha sitt språk och sina gränser, då mår människan bäst, säger hon och fortsätter:

Vi måste gå från den beklagliga sekulariseringen till att kristendomen ska vara grundvalen för vårt samhälle, tio Guds bud ska vara ledord för vårt folk, säger hon

Maria Hallman och hennes make Stefan har tillhört Kristdemokraterna men på grund av kritiken mot flyktingpolitiken som Sverige för har de gått över till Sverigedemokraterna. Andra skäl för partibytet är att SD är för Israel, man vill gå ut ur EU, vill ha kyrkan mitt i byn och mot homoadoptioner.

2010 gick vi över till Sverigedemokraterna och vi anser att det är det enda parti som kan stabilisera Sverige i det här läget. Sverigedemokraterna var det enda parti som varnade för terrorhotet och jag tycker det är ynkligt att de andra partierna inte lyssnat på Sverigedemokraterna när vi står inför denna avgrund, säger hon.

Tycker du inte frågan om begränsad invandring ligger högt upp på agendan för övriga partier, det känns som det är det enda man pratar om för tillfället?

Avslutningsvis för vi ett samtal om likheterna mellan islam och kristendomen, om det inte finns något gemensamt med Hallmans retorik att kvinnans plats är i hemmet med att kvinnan behöver ha tillstånd för att lämna hemmet, som en imam uttryckte det vid en föreläsning anordnad av Sveriges förenade muslimer. Granskningen gjordes av Aftonbladet.

Det finns inga likheter överhuvudtaget, förtryck av kvinnan är inget jag står för. Att vara underordnad är inget skällsord som feminister vill göra det till utan är helt i linje med skapelseberättelsen. Jag älskar livet och jag älskar människorna, men vi måste förstå att rollerna för man och kvinna är olika men att mannen och kvinnan behöver varandra, säger hon.