Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nytt besked – Diggiloo kommer till Vetlanda nästa år: ”Då kan vi fira”

Pricka in onsdagen den 7 juli 2021 i almanackan om du vill träffa Jessica Andersson, Tommy Nilsson, Mariette och alla de andra artisterna i Diggiloo. Då kommer nämligen jubileumsfesten till Tjustkulle.

Det blev ju inte alls som det skulle detta jubileumsår då Vetlanda stad fyller 100 år. Arrangemang efter arrangemang har ställts in, nu senast Vetlandafesten med Lena Philipsson.

Men Diggiloo ska bli av, även om det inte blir i år, utan juli månad 2021.

— Det blir onsdagen den sjunde juli. Det blir den första utomhuskonserten för Diggiloo, då man inleder inomhus på Malmö arena, berättar kultur- och fritidschef Stewe Jonsson.

Turnélistan kom under fredagen.

— Vi fick frågan för några veckor sedan när det var sannolikt att det inte skulle kunna gå och köra i sommar. Diggiloo har kollat runt med lokala arrangörer när det skulle passa och idag kom turnélistan, berättar Stewe Jonsson.

”Vilken rejäl musikfest”

Tanken är att det är samma artister som skulle medverkat i år som är med nästa sommar.

— Men det går inte att garantera, saker och ting kan hända. Utgångspunkten är att det ska vara samma startfält, säger han.

Biljetterna som köpts för i år går inte att byta in, men kan användas sommaren 2021. Det gäller även för ungdomar och barn under 14 år, som har fyllt 15 nästa sommar. Samma placeringar gäller också.

Tror du att musikfesten kan genomföras nästa sommar?

— Hela livet har förändrats från en dag till en annan och det vi har lärt oss är att vi inte kan vara säkra på framtiden. Vi får tänka positivt. Om det vänder, vilken rejäl musikfest vi kan se fram emot nästa sommar. Då kan vi fira att vi blivit av med coronan och samtidigt fira att Vetlanda kommun blivit 50 år. Det i sig är i så fall underordnat om vi blivit av med coronan, säger Stewe Jonsson.