Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nystartade stiftelsen ger miljonregn över Tekniska högskolan

Den knappt ett år gamla Stiftelsen Seydlitz MP bolagen har valt att satsa flera miljoner kronor på ett kommande projekt vid Tekniska högskolan i Jönköping.

Stiftelsen Seydlitz MP bolagen, med sitt säte i Vetlanda, bildades på initiativ av Werner von Seydlitz i samband med hans testamente för ungefär ett år sedan. Nu väljer stiftelsen, genom sin styrelse, att finansiera forsknings- och utvecklingsprojektet ”Leaner Tools” på Tekniska högskolan i Jönköping med fyra miljoner kronor.

Projektet, som riktar in sig på konstruktion och tillverkning av produktions- och processverktyg, ligger nämligen helt i linje med stiftelsens fokus: att främja teknikutveckling och forskning för verktygstillverkning samt utbildning av verktygsmakare i Sverige.

Målet med ”Leaner Tools”, som kommer att pågå mellan den första oktober i år till och med den 30 september 2023, är att etablera ett nytt forsknings- och kompetensområde vid Jönköping University.