Nyponrosens egen Marie Andersson minns hur butiken uppkom. 1997 arbetade hon på Lis Mode som flyttade från den lokal där Nyponrosen är idag till Storgatan. En annan butiksägare i fastigheten samt hyresvärden själv bjöd in Marie.

Det glömmer jag aldrig. De bjöd in på fika och sa att de tyckte att jag hade passat där och borde starta något eget.

Och så blev det. Marie öppnade underklädesbutiken Nyponrosen och drog ett stort lass då hon arbetade själv de första fyra åren.

Jag gjorde allt själv, barnen är nästan uppvuxna i butiken. Det var slitsamt men det var värt det.

Första året var kämpigt, hon minns tillbaka på en tråkig händelse som hon nu kan skratta lite åt. Det hade då gått ett år när butiken fick inbrott.

De tog allt i hela butiken. Men polisen hittade dem i Polen, så jag fick åka till Polen och hämta alla kassar med underkläder.

För sex år sedan valde Marie att sälja butiken till en av sina tidigare leverantörer, underklädestillverkarna Damella. Marie skulle självklart vara kvar i butiken.

Men det är Damella som nu tagit beslutet att lägga ner butiken. Jag är väl färdig här och redo att gå vidare.

Damellas ägare ska enligt Marie ha sagt att verksamheten i Vetlanda inte varit lönsam och butiken stänger i slutet på månaden. Det Marie nu kommer att sakna är kontakten med kunderna som hon alltid uppskattat.

Jag har fått så mycket tacksamma, positiva och glada kunder och det är väl det jag kommer att sakna mest.

Hon skickar även med en självförtroendeboost. Allt för många är för kritiska till sina kroppar och Marie menar att ingen är perfekt.

Jag har sett alla former och alla åldrar. När de får på sig något är det nästan ingen som säger att de ser fina ut utan de hackar på sig själva och det tycker jag är synd. Alla är lika fina.