Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nu avvecklas kommunens sista HVB-hem

Socialnämnden beslutade på onsdagen att avveckla kommunens sista HVB-hem för ensamkommande. Redan till sista november ska de boende flytta ut, säger nämndens ordförande.

Nu ska de två boende på kommunens sista HVB-hem för ensamkommande flytta. Beslutet togs av socialnämnden som ska avveckla boendet i Stockaryd, där de bor.

– Beslutet är att de ska flytta ut till egna lägenheter till sista november. Vad som händer med det här boendet nu är inte bestämt. Tidigare var det ett stödboende för äldre och det är möjligt att det blir det igen, säger socialnämndens ordförande, Anette Gustafsson (C).

Efter att flyktingvågen ebbade ut har det inte fyllts på med nya personer som behöver den här sortens stöd. Nästa år har inte Sävsjö anvisats att ta emot några flyktingar.

– Det kommer fortfarande bli viss anhöriginvandring men tidigare har Sävsjö tagit emot väldigt många asylsökande och nyanlända och det är något vi inte behöver nu.

Betyder det att det är slut på ensamkommande nu?

– Det finns fortfarande några som bor i familjehem men det här är sista HVB-hemmet för ensamkommande.

Boendet, som ligger intill Södergården i Stockaryd, kan nu komma att bli LSS-boende eller ett boende för äldre som vill ha eget boende nära Södergården. Men något beslut är alltså inte fattat ännu, bara att HVB-hemmet ska avvecklas.