Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommunen skrotar frågestund för allmänheten

Intresset för allmänhetens frågestunder har varit svagt. Vård- och omsorgsnämnden har därför beslutat att sluta med dem.

Fyra gånger per år, i samband med vård- och omsorgsnämndens sammanträden, har det under flera år anordnats ”allmänhetens frågestund” med nämndens politiker. Intresset från allmänheten har dock varit svagt.

Endast ett fåtal personer har närvarat vid frågestunderna, och ofta har det varit samma personer som återkommit. Frågorna har också tenderat att vara detaljfrågor som måste hänvisas till vård- och omsorgsnämndens tjänstemän.

— Vi kommer att göra någon form av tematräffar istället, vid särskilda tillfällen när det är läge för det. När det gäller frågor som allmänheten har, som berör själva verksamheten, så är de bättre att ställa dem direkt till verksamhet, så tjänstemän kan svara på det. Vi kommer att hänvisa till Infocenter där allmänheten kan ställa frågor, säger vård- och omsorgsnämdens ordförande Anders Bengtsson (M).

— Om man har frågor till politiker så har man möjlighet att ställa frågorna i fullmäktige. Där är allmänhetens frågestund kvar, berättar han.

Anders Bengtsson anser att frågestunden efter vård- och omsorgsnämndens sammanträdde förlorade sin funktion när frågorna handlade om verksamheten istället för de politiska beslut som tagits.

Tematräffarna/temakvällarna kan röra frågor som exempelvis framtagande av äldreomsorgsplan, information om nytt särskilt boende. Vid dessa kan också tjänstemän närvara. Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott får ansvar för att aktualisera behov och tidpunkt för temakvällar.