Efter den omskakande händelsen den 25 augusti har Anne Schulz i Landsbro anmält 112 till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Så här får det bara inte gå till. När en så liten baby är skadad måste man få snabb hjälp, säger hon.

Anne Schulz berättar att hon var på väg nerför en trappa hemma i huset i Landsbro, med sin son på armen, när hon halkade till på sista steget.

Jag tappade min son som flög sista biten själv och slog i huvudet. Jag skadades själv i fallet och var mycket upprörd och så chockad att jag skakade när jag ringde 112, säger hon.

Klockan var då några minuter i fem på eftermiddagen och Anne var ensam hemma med sonen.

Kvinnan hos 112 frågade först om jag kunde köra själv. Jag sa att det kunde jag inte eftersom jag själv var skadad och chockad. Hon undrade då om det inte fanns någon annan som kunde köra mig.

Jag svarade att jag var ensam hemma och att det inte fanns någon annan som kunde köra. Jag sa också att jag behövde snabb hjälp eftersom min baby var skadad.

Anne Schulz berättar att kvinnan då bad henne vänta lite.

Efter en stund kom hon tillbaka och sa att hon kunde ge mig telefonnumret så att jag kunde ringa efter sjuktransport. Då frågade jag om hon inte lyssnat på mig alls. Jag var ju själv skadad och på ena armen höll jag min baby och i den andra handen telefonen. Hur skulle jag kunna skriva ner ett telefonnummer då?

Då sa kvinnan att hon ju kunde koppla fram mig till sjukreseenheten, om jag ville. Så blev jag kopplad och hamnade i kö.

Anne upplever det som att hon sedan väntade i kön i en halv evighet.

Och sedan efter 20 minuter kom sjuktransporten. Det var en vanlig taxi. En sådan kunde jag ju ha ringt efter själv och då hade allt gått mycket snabbare.

Vi åkte till Ryhov för det hade jag blivit uppmanad av 112 att göra eftersom det rörde sig om en så liten baby. Men när vi kom fram till akuten där visste ingen om att vi var på väg. 112 hade inte meddelat dem.

När de kom fram till Ryhov hade klockan hunnit bli kvart över sju på kvällen.

På sjukhuset konstaterades att hennes lille son hade fått en fraktur på skallbenet. Skadan kommer att läka men de är kallade för efterkontroll och röntgen om några veckor. Anne själv går fortfarande på värktabletter efter skadan.

Vi mår bra båda två, men vi hade verkligen tur. 112 kunde omöjligt veta hur allvarligt skadad min son var, ändå skulle ingen ambulans skickas. Så här får det inte gå till när det handlar om ett så litet barn, säger hon igen.