Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till höjd skatt i Vetlanda

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Samtliga kommunens politiker vill att en förskola ska byggas i Bäckseda.

Ingen har någonsin ifrågasatt det. Däremot finns delade meningar om lämpligaste placering. Vid samrådsmöte i Bäckseda uppmanade närvarande politiker med högsta kommunalrådet i spetsen oss att inkomma med förslag och lovade lyhördhet.

Vi engagerade oss och lämnade flera andra förslag.

Men vart tog våra förslag vägen? Vem har stoppat dessa? Är det tjänstemännen eller ni politiker? Är detta uttryck för kommunens sätt att bedriva demokrati? Vi kan läsa hur förskolan ska bli Sveriges finaste för nu har stöddighet och nonchalans ersatt demokratin och sunt förnuft.

Företrädare från vårt nya största alliansparti säger citat " som jag förstått det blir det inte dyrare där än någon annanstans". Varifrån kommer den vilseledande uppgiften? Vi i alliansen pekar ständigt på alternativ. Vad grundas citerat påstående på för faktaunderlag? Nog kan vi avkräva mer av de företrädare som vi väljer i allmänna val. Sluta mörka verkligheten med flummiga uttalanden. Vad blir beräknad totalkostnad? Vad kostar själva bygget? Vad kostar utgrävningen av den dåliga marken? Vad kostar bortforslandet? Vad kostar därefter utfyllnad upp till marknivån?

Vad kostar sedan den ytterligare höjning med en meter som bedöms nödvändig för undvikande av översvämning? Hur mycket kostar förbättringarna på Melavägen? Kostnad för trafiksäkerhetsåtgärder? Ta fram totalkostnaderna för det är nödvändigt. Ni kommer annars att framstå som slösare av skattemedel. Det inger inget förtroende att använda klyschor och illa underbyggt svammel.

Ska vi i alliansen någonsin mer kunna återkomma till makten då krävs en större återhållsamhet med kostnaderna även för våra byggen. Nonchalera inte längre! Någon ytterligare skattehöjning vill vi inte veta av! Det krävs mycket bättre beslutsunderlag!

Alliansväljare Birger med familj

Vetlanda

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel