Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedfallna träd blockerade vägar - jobbpendlare tvingades stanna hemma

Stormen Alfrida ställde till det i trafiken på onsdagen. Nedfallna träd blockerade helt eller delvis flera mindre vägar på Höglandet. Bland annat var det ännu vid lunchtid helt stopp på väg 1030 mellan Eksjö och Skurugata.

Alfrida drog in över landet med full kraft under natten till onsdagen.

Stormen slog hårdast mot Östkusten och Gotland. Men även på Höglandet var vindarna minst sagt friska under efternatten och morgonen.

För jobbpendlare landsbygden medförde de nedfallna träd Alfrida lämnade efter sig svårigheter att ta sig till arbetet i tid.

I Eksjö kommun låg det nedfalla träd över eller längs med flera mindre vägar och ställde till det för trafikanterna.

Bland annat var det inte möjligt att ta sig fram på väg 1030 mellan Eksjö och Skurugata.

Erfarna långpendlare fick vända hemåt i väntan på att vägbanan skulle befrias från de höga, åldriga träd som knäckts i vindbyarna och landat med full kraft i asfalten.

Yrkestrafiken tvingades ändra sina rutiner och under förmiddagen söka sig nya vägar för att lämna brev, paket och tidningar till de boende längs vägen.

Även vägen mellan Hult och Kongseryd var till en början helt blockerad under onsdagsmorgonen av flera nerfallna träd.

Vid 13-tiden gick det utmärkt för privatfordon och postbil att kryssa sig fram mellan de träd som sågats itu av kunnigt folk.

Vid 15.00 på onsdagen saknade fortfarande 493 av Eons kunder i Jönköpings län, varav 125 i Eksjö kommun, fortfarande el till följd av strömavbrott orsakade av träd som kastats omkull i den nattliga stormen.