Läs mer: MUF i hemligt nätverk med SDU

Emil Karlström, MUF-ordförande i Nässjö, SDU:arna Sylvester Niklasson och Pierre Ingesson har gått ut med . De ska enligt Sylvester Niklasson inte heller vara ensamma utan har med sig fler representanter från Socialdemokraterna, KDU och flera moderatpolitiker. Målet är en regionalpolitisk valplattform inför valet 2018, med frågor de på förhand vet kan röstas genom med bred majoritet.

Jonas Ericson, MUF-ordförande för Jönköpings län, reagerar kraftigt på nyheten om förhandlingarna.

 Emil Karlström har såvitt jag vet och förstått agerat helt på egen hand. Det här hemliga nätverket han sägs ingå i, det är inget som MUF:s distriktsstyrelse har haft kännedom om, säger Jonas Ericson.

Jonas Ericson berättar att han också kontaktat ordförande för Moderaterna i Nässjö som inte heller ska ha känt till förhandlingarna.

 Vi vill inte ha förhandlingar med Sverigedemokraterna och vi vill inte se en gemensam valplattform, säger Jonas Ericson.

Kommer ni vidta några åtgärder efter detta?

Som jag ser det är förtroendet mellan distriktsstyrelsen och Emil Karlström skadat, vi kommer att agera efter det men det är något jag måste ta med MUF nationellt, säger Jonas Ericson.

Läs mer: Besked från alliansen om SD-samarbete