Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt våldtäktsman vill bli släppt ur häktet

Polisutredningen drar ut på tiden. I väntan på att att den blir klar anser åklagaren att den våldtäktsmisstänkte mannen ska sitta kvar i häktet. Mannen, i 50-årsåldern, är dock av en annan åsikt.

Mannen misstänks ha våldtagit och misshandlat en kvinna i en bostad i Nässjö kommun. Han har varit frihetsberövad sedan i slutet av oktober.

Åtal mot mannen skulle ha väckts den 8 november, men polisutredningen är inte klar. I sin framställan om förlängd åtalstid påpekar åklagare Anna Mårtensson att förundersökningen inte kan slutföras inom föreskriven tid, eftersom fler förhör ska hållas och rättsintyget ännu inte är klart.

Tidningen har utan framgång sökt åklagaren för en kommentar. Till SVT Jönköping har Mårtensson tidigare sagt att bevisläget i målet är gott.

Åklagaren begär nu förlängd åtalstid till den 16 november.

Ny förhandling krävs

Enligt Eksjö tingsrätt gick mannen inte med på att sitta kvar i häktet i väntan på att åtal väcks. Därmed kommer ärendet att behandlas under en häktningsförhandling i Eksjö tingsrätt under fredagen.