Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misstänkt våldtäkt på lärare i länet

Polisen utreder just nu om en misstänkt våldtäkt mot en lärare i Jönköpings län. En elev på en gymnasieskola har anhållits misstänkt för brott.

På måndagsmorgonen blev personalen på skolan informerad om händelsen, uppger Aftonbladet. Samtidigt har en polisanmälan gjorts om våldtäkt och polisen inledde en förundersökning under måndagen.

Aftonbladet var först med att skriva att det var en elev som misstänks ha våldtagit en lärare på en gymnasieskola i Småland. För lokaltidningen bekräftar polisen att det rör sig om en skola i Jönköpings län.

– Hittills så har vi i morse informerat personalen om det inträffade. Där har vi givit dem en möjlighet att prata med eleverna. Vi kommer ha en mer fördjupad information imorgon, där vi kommer diskutera vad man kan och bör säga till eleverna, säger gymnasiechefen.

Den lärare som blivit utsatt för brottet har själv gjort en polisanmälan. Den misstänkte eleven, som är över 18 år, är avstängd från skolan under polisutredningen.