Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man anhållen efter misstänkt dråpförsök – ung man skadad

Vid 19.30-tiden på måndagskvällen larmades polisen till centrala Vetlanda med anledning av ett bråk. När patruller kom fram till platsen påträffades en skadad person och en man har anhållits i samband med bråket.

De första uppgifterna polisen fick var att det var ett bråk mellan flera personer i centrala Vetlanda. Efter att allmänheten larmat skickades flera patruller till platsen och vid framkomst påträffades en skadad man i 20-årsåldern.

– Vi fick ett larm om att det var flera personer i bråk, men jag har inget nummer på hur många. Det är fortfarande ett väldigt tidigt skede och vi kommer hålla förhör med vittnen och göra ytterligare förundersökningar, sa Monica Bergström, presstalesperson hos polisen, på måndagskvällen.

Den Vetlandabo som hade skadats togs omhand av ambulanspersonal men skulle sedan ta sig till sjukhus på egen hand, enligt Bo Gunnarsson.

En annan man, också han från Höglandet, greps av polis. Åklagare beslutade senare att mannen, som är i 35-årsåldern, skulle anhölls misstänkt för försök till dråp.

– Det hade skett utomhus och den drabbade hade tilldelats våld mot kroppen och även någon form av tillhygge hade använts, säger Bo Gunnarsson, polisens vakthavande befäl på tisdagen.

På tisdagsmorgonen hade polisen ännu inte mycket nya uppgifter att meddela kring händelsen. Ännu var bara en man misstänkt för brott i samband med händelsen.

– Det är ganska många vittnen som sett händelsen och som ska höras, säger Bo Gunnarsson.

FOTNOT: Tidigare uppgifter från polisen sa att den misstänkta mannen var i 25-årsåldern, detta var dock felaktigt. På tisdagens morgon meddelade polisen att han är i 35-årsåldern.