På onsdagsmorgonen, runt sjutiden, fick polisen samtal om en vinglig bilist i Malmbäck. Enligt inringaren verkade bilisten påverkad av någonting då mannen, som är i 30-årsåldern, bland annat var nere i diket och vänt med bilen, uppger polisen.

När polisen åkte ut för att leta efter mannen kunde de inte hitta honom, men efter en timme kom ett nytt samtal.

Mannen hade då setts lämna bilen och sprungit norrut mot Klappasjön. När polisen kom fram till platsen stod bilen i lågor och räddningstjänsten fick rycka ut för att släcka branden.

Historien slutade dock inte där.

Ytterligare en timme senare fick polisen ett samtal om att en man skulle ha försökt stjäla en bil precis norr om Klappabadet. Det hade han dock inte lyckats med och därför sprungit vidare.

Några minuter senare fick polisen ny information om att mannen befann sig på sjön och de såg då att han befann sig i en liten båt som han stulit. Båten hade dock vält och mannen hade då hamnat i vattnet.

Tio minuter senare, vid 09.42, hade mannen tagit sig upp till strandkanten. Där greps han av polis med handbojor och fördes till polisstationen för förhör och provtagning.

– Det gick inte helt lugnt till eftersom vi fick sätta handfängsel på honom. Men hade hade väl lugnat ner sig lite efter att ha varit i det kalla vattnet, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisregion öst.

På eftermiddagen var det fortfarande oklart vilka brottsrubriceringar som mannen är misstänkt för.