Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misshandlades grovt framför familjen – med pistolliknande föremål

Två män åtalas vid Eksjö tingsrätt misstänkta för grov misshandel efter att ha utdelat flera slag och sparkar mot en man, eventuellt med en pistol och enligt åtalet framför hans familj.

De båda åtalade männen ska tillsammans med en tredje gärningsman ha misshandlat målsäganden i en bostad i Mariannelund den 1 maj i år.

Enligt åtalet har de tilldelat honom flera slag mot ansiktet och kroppen, samt flera sparkar mot kroppen, både med en pistol eller pistolliknande föremål och med knytnävar. Efter att mannen tappat medvetandet och fallit ihop ska misshandeln ha fortsatt och bland annat resulterat i frakturer på okbenet och näsan.

Brottet, menar åtalet, är att bedömas som grovt eftersom de tre gärningsmännen visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att vara i numerärt överläge och eftersom man fortsatt misshandeln efter mannen blivit medvetslöshet. Dessutom ska den ha skett framför hans familj och barn och av dem uppfattats som livsfarlig.