Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minskad arbetslöshet i Vetlanda kommun

Arbetslösheten i Vetlanda kommun fortsätter att minska. I januari var 6,3 procent av den registrerade arbetskraften (16-64 år) inskrivna som arbetslösa i kommunen. Det är en minskning med 0,3 procentenheter jämfört med motsvarande period förra året.

Arbetslösheten fortsätter att minska i Sverige, Jönköpings län och också i Vetlanda kommun. På riksnivå är arbetslösheten bland inrikesfödda på rekordlåg nivå – 3,8 procent.

– Vi har också en positiv trend när det gäller ungdomsarbetslösheten. Vi har dock en stor utmaning med de unga som inte fått jobb i dag. De är ganska långt ifrån arbetsmarknaden, säger Karin Björkman, ansvarig för arbetsförmedlingens kontor i Vetlanda.

Oroande varsel

– Just nu är läget positivt, men det finns en del lagda varsel i kommunen som stör och oroar.

Nu minskar också arbetslösheten bland utrikesfödda, på ett år från 21 till 19 procent.

– Även när det gäller de utrikesfödda har vi en positiv trend i Vetlanda. Företagen i kommunen har gjort en stor insats, kommenterar Karin Björkman.

Vetlanda har en arbetslöshet på 6,3 procent en minskning med 0,3 procentenheter jämfört med motsvarande period förra året. Det kan jämföras med grannkommunerna Eksjö 6,8 procent, Sävsjö 8,1 och Nässjö 8,5 (högst i länet).

Snittet för Jönköpings län hamnar på 5,8 och för riket 7,0 procent.