Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord Conny Josefsson

Conny Josefsson, Eksjö

Löjtnant Conny Josefsson har gått ur tiden.

Många är nu de yrkesofficerskolleger, hemvärnsofficerare samt soldater som känner smärtsam sorg ta krafttag i djupet av det innersta. Frivilligplacerad personal, tillhörande någon av de många organisationer som verkar för ett tryggt försvar, har förlorat en officer som givit allt för att stödja verksamheter.

Conny fick, som chef för tidigare Hemvärns- och frivilligexpeditionen Fo 17, hantera en stor variation av ärenden. Det kunde gälla kursansökningar och skolkontakter, reseangelägenheter eller materielfrågor, personal- och ekonomiärenden ‒ ja, allt som i aktuell stund skapade frågor kunde vi med stor trygghet vända oss till Conny med.

Som arbetskamrat och vår vän var Conny den som alltid ställde upp med ett glatt leende. Många var de högvakter och utbildningskurser där han med säker hand organiserade och löste alla problem. Han ställde alltid upp för elevernas bästa och skaffade sig många vänner som han fortfarande hade kontakt med.

Efter sina många år som officer fick vi glädjen att fortsätta hålla nära kontakt. Denna möjlighet tillvaratogs bland annat inom Höglandets veteran- och kamratförening. På så sätt gavs berikande stunder till att minnas och ge upphov till härliga skratt. Glädjen, med självklar respekt hade sin givna plats.

Conny kommer att fattas oss – vi sörjer honom oerhört, men vi vill även förvalta den glädje som vi fått förmånen att dela.

Hans familj finns i våra tankar och vi önskar honom en fridfull vila.

Vännerna

genom Jan-Olof Liljedahl och Astor Engqvist