Först ut på scenen var Orrebos bohemer som hämtat inspiration i allt från de egna barnen till en skild moster. Under tiden bandet spelade kom fler och fler besökare med picknickkorgar.

– Jag läste om det på Facebook och tänkte att det kunde vara lite kul att åka hit. Vi blev nyfikna på vad det var helt enkelt, säger Monica Ahlenius som åkt från Eksjö.

I gräset intill hembygdsgården Sandholmen låg filtar utlagda i olika färger, och människorna som satt på var i olika åldrar.

– Jag har lagt märke till att det är väldigt blandat här med både barn och äldre, det är häftigt, säger Monica Ahlenius.

Lokala förmågor låg i fokus på festivalen som är gratis för besökarna. På programmet fanns liveframträdanden från Orrebos bohemer, Tomas Ecksy, Sunny Day Confusion och Nathalie Lindberg. Och det var många som begav sig till Björköby för att lyssna. Enligt Sören Eriksson, prisbelönt Björköbybo och hembygdsföreningens ordförande, rörde det sig om mellan 450-500 besökare.

– Det är en fantastisk kväll och så roligt det är att se att festivalen ökar i besökare. Det tror jag kan bero på att vi har duktiga lokala musiker, säger Sören Eriksson.

– Eller så är det att det börjar bli lite tradition att komma hit, och det är kul! Vi har redan lite på gång till nästa år men mer än så avslöjar jag inte, säger Erik Danielsson som är en av arrangörerna.

För de yngre festivalbesökarna fanns tillfälle att testa att skjuta luftgevär och prova lyckan i chokladhjulet. Men det fanns också en egen programpunkt för barnen under kvällen. Magic Kjell visade bland annat upp hur man kommunicerar med hjälp av post it-lappar istället för genom sociala medier.

– Jag älskar trolleri, säger Ebba Levin som var en av många barn som gladde sig åt föreställningen.