Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man skadade handen på industri – polisen utreder arbetsplatsolycka

En man i 20-årsåldern skadade handen på en industri i Vetlanda på tisdagen och fick åka med ambulans till sjukhus. Polisen har inlett en utredning om misstänkt vållandet till kroppsskada i samband med arbetsplatsolycka.

– Han ska ha fått fingrarna för nära en elhyvel men jag vet inte hur pass allvarligt skadad han blev, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

Den drabbade mannen fördes till sjukhus med ambulans. Polisen höll förhör med honom under tisdagen och i nuläget rubricerar man händelsen som misstänkt vållande till kroppsskada i samband med arbetsplatsolycka, vilket innebär att man har en misstanke om brott.

– Ganska ofta vid sådana här händelser skriver vi bara anmälan om arbetsplatsolycka sedan bedöms det i efterhand. Men här har de satt en brottsrubricering direkt. Jag vet inte varför de har gjort det, det är en förundersökningsledare som fattat beslutet, säger Thomas Agnevik.