Enligt polisens uppgifter hade mannen varit på en i dubbel bemärkelse blöt fest i lördags kväll. Mannen hade badat på festen och måste även ha druckit en hel del.

I samband med att mannen skulle bli hemskjutsad hade han bara badbyxor på sig. Han blev sedan av någon anledning avsläppt på länsväg 127 innan han var hemma.

Polisen fick vid 00.40 natten mot söndagen larm om att en man endast iförd badbyxor låg på riksvägen i mörkret och kylan. Där låg han kvar när patrullen kom fram.

– Polispatrullen som åkte dit för att hämta mannen anträffade honom liggande rakt över vägen. Han var väldigt berusad och omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusad, lob. Han hade tur som inte blev påkörd, säger Roger Olsson, Polisen Höglandet.

Enligt polisen behövde mannen inte uppsöka sjukvård. Av allt att döma hade han inte heller legat särskilt länge på vägen i nattkylan.

Av de uppgifter som polisen hade tillgängliga på måndagsmorgonen framgick inte helt tydligt om det var personen som skjutsat mannen eller någon annan som larmat polisen om att mannen låg på vägen och behövde hämtas. Det fanns inte heller någon uppgift om ifall mannen legat ensam på vägen eller om han haft personer runt sig när polispatrullen kom fram.