Häktningsförhandlingen mot den 18-årige mannen, bosatt i ett grannlän, hölls vid lunchtid på torsdagen vid Eksjö tingsrätt.

Tingsrätten förklarade honom senare häktad på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. Detta är den högre graden av misstanke som i allmänhet krävs för att kunna häkta en person.

Häktningen är fortsättningen på en händelsekedja som startade i Nässjö bara några minuter efter midnatt i söndags. Polisen fick då ett larm om ett större bråk på en adress i centrala Nässjö.

De närmare omständigheterna kring bråket är inte kända men i sammanhanget skadades en person så illa att han eller hon fördes från platsen i ambulans.

En misstänkt gärningsman fanns utpekad redan i ett tidigt skede, men kunde varken hittas under natten eller senare under söndagen.

Under den fortsatta utredningen kunde mannen lokaliseras i måndags och efter ett förhör, som påbörjades vid 18-tiden samma dag, anhölls han.

Som skäl för häktningen anger tingsrätten att det finns risk att mannen försvårar utredningen genom att exempelvis undanröja bevis.

Åtal ska väckas senast den 21 november om inte omhäktning sker innan dess.