Åtalet mot mannen, som är i övre tonåren, omfattar tre fall av misshandel, två fall av skadegörelse, två fall av ringa narkotikabrott och ett fall av våldsamt motstånd.

Ena misshandeln ska ha skett i augusti i fjol på Resecentrum i Vetlanda där den åtalade ska ha slagit en person i ansiktet. Den åtalade förnekar brottet.

Han åtalas också för att i december 2018 ha misshandlat en elev på Njudungsgymnasiet genom att knuffa eleven i bröstet, dra ner honom på golvet och ta strupgrepp på honom. Här medger den åtalade att de båda har bråkat men förnekar brott.

Gjorde motstånd

Vid den tredje misshandeln i åtalet är målsäganden mannens mamma. Mannen uppges ha gett henne tre knytnävsslag på en arm under en bilfärd i februari. Här erkänner mannen delvis.

Samma datum ska han sedan enligt åtalet ha gjort våldsamt motstånd mot två poliser då de kom för att omhänderta honom. Detta förnekar mannen. Han erkänner dock ett ringa narkotikabrott som uppdagades i samband med det aktuella omhändertagandet.

Mammans bil

Båda de skadegörelser mannen åtalas för ska ha skett samma dag i december och nära mannens hem. Enligt åtalet har han först sparkat på en ytterdörr så att den skadats. För detta kräver fastighetsägaren skadestånd på 1 500 kronor.

Mannen ska sedan ha slagit sönder backspegeln på sin mammas personbil. Han förnekar brott i båda fallen.