Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Man åtalas efter knivattack vid resecentrum

En man knivskars av en annan man på Nässjö tågstation i slutet av augusti – nu åtalas en person för händelsen.

Händelsen inträffade på Nässjö tågstation i slutet av augusti, då en man blev knivskuren av en annan man. Mannen kunde själv larma polisen och peka ut den person som ska ha skadat honom.

Trots att den initiala rubriceringen av händelsen var försök till mord, åtalas mannen nu under en mycket mildare rubricering, nämligen grov misshandel.

– För att det ska bli "försök till mord" krävs det att vi ska kunna styrka att det fanns ett uppsåt [hos den åtalade] att döda, och under utredningens gång har jag gjort bedömningen att det inte går att styrka, säger åklagare Anton Lindgren, vid åklagarkammaren i Jönköping, till tidningen.

– Det är inte helt ovanligt att man sänker rubriceringen när det gäller händelser av den här typen, kommenterar han.

Två veckor efter den första häktningen, då mannen häktades för försök till mord, höll man därför en omhäktning och ändrade rubriceringen. Åklagare Anton Lindberg skriver dock i åtalet att brottet bör bedömas som grovt, eftersom den åtalades handling "visade särskild hänsynslöshet och råhet".

Den åtalade mannen menar själv att han befunnit sig i en nödvärnssituation, och förnekar brottet.

Rättegången hålls den 14 oktober Eksjö tingsrätt.

Tidningen har varit i kontakt med den åtalade mannens försvarsadvokat, som bett om att få återkomma med en kommentar vid ett senare tillfälle.