– Jag minns den här bilden, hur roligt det var att åka bandyn. Det blev startskottet för min bandy, berättar Magnus Danefur som höll på i många år och spelade juniorbandy.

Bilden är tagen på den gamla hockeybanan som inte finns längre. Numera är det inomhusträning som gäller. Magnus barn Carl och Cajsa prövade på lite förra året men det är först i höst som det blivit mer regelbundet.

– Första gången tyckte de att det var svårt och oövervinnerligt. När man inte kan så är det lite jobbigt. Men nu har de kommit igång och tycker det är jättekul, berättar Magnus.

Det är 32 år mellan bilderna men det finns en gemensam nämnare. Timpa Adolfsson som var ledare för skridskoskolan då och som gärna finns med i bandyhallen idag. Han brinner fortfarande lika starkt för bandyn och har nu sett till att barn ska kunna gå på bandykul gratis.

– Det här är för barn mellan noll och sju år. Vi vill ha ungdomar till vår förening och därför tar vi inte ut någon avgift i så unga år, berättar Timpa Adolfsson.

Medlemskap krävs men det är bara för att försäkringar ska gälla. Att få ihop utrustning till flera barn i familjen kan bli kostsamt men det går att köpa begagnat och numera slipper barnen också betala medlemsavgiften på 300 kronor.

– Man kan bara komma och lämna barnen här eller stanna kvar och vara med i gemenskapen, säger Timpa.

Han vill gärna ha med nyanlända på isen också och det hoppas han kunna få nu med detta grepp.

Att få testa på bandyn kostnadsfritt tror Magnus Danefur är viktigt.

– Bandyn är inte lika lättillgänglig som exempelvis fotboll. Jag har åkt mycket skridskor och spelat bandy och vet hur kul det är. Även förskoleklasser får testa och det tycker jag är bra.

– Jag minns själv hur svårt jag tyckte att det var i början, innan man lärde sig. Bandykul var startskottet för mig, helt klart. Barnen har jättekul och vi brukar avsluta med att barnen får samla ihop snö som de slänger på ledarna.