År 1969 startades Vetlanda Madrigalkör, en kör som i år firar 50 år. Kören har i dag drygt 30 medlemmar, en blandning av både unga och äldre.

– Vi tänker fortsätta i 50 år till om vi får. Vi försöker förnya oss hela tiden och ha en god kvalité på sången. Det är mycket träning som ligger bakom, som mest kan det bli åtta stämmor, berättar Göran Alsegård, som själv varit med i kören sedan 1994.

– Vi är en helt fristående kör, vi är en egen liten förening som inte tillhör en församling eller organisation. Vi är oss själva helt enkelt.

Jubileumsåret ska firas till hösten med en stor konsert i Vetlanda kyrka den 21 september, då tidigare medlemmar även kommer att bjudas in. Men innan dess kommer kören redan till helgen tjuvstarta firandet med att återuppta en gammal tradition. Detta med två vårkonserter i Njudungsymnasiets galleria på fredag och lördag.

– Det blir allt från vårsånger som "Vintern rasat ut" till sånger som "Rövarsången" ur Ronja Rövardotter. Det är enda gången vår körledare säger åt oss att vi får låta som en hockeykör, skrattar Göran Alsegård.

Under vårkonserten kommer även solisten Pierre Hagman att medverka, där han kommer att framföra låtar som "Somewhere over the rainbow" och "Bygga upp ett stort berg".