Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LSS-mordet: Arbetsmiljöverkets rapport visar på brister hos kommunen

 
LSS-mordet i Vetlanda
Visa alla artiklar

Kommunen behöver förbättra sig på två områden enligt Arbetsmiljöverkets rapport efter LSS-mordet.

I samband med det mord som skedde på ett av kommunens LSS-boenden natten till den 20 februari i år ska en ur kommunens personal ha blivit hotad av den misstänkte gärningsmannen.

Kommunen anmälde händelsen till Arbetsmiljöverket, och den 9 mars genomförde myndigheten en inspektion.

Nu är Arbetsmiljöverkets rapport färdig, skriver Vetlanda kommun på sin hemsida.

– Det är en kort men tydlig rapport som bekräftar vad vi har kommit fram till i vår egen utredning. Rapporten tar fasta på arbetsmiljön, säger Marianne Karlsson, chef för vård- och omsorgsförvaltningen, i kommunens artikel.

Enligt Vetlanda kommun har Arbetsmiljöverket fastslagit att kommunen behöver förbättra sig på två områden. Dessa är förtydligande av rutiner för larmutrustning samt rutiner för hur personalen ska agera i hot- och våldssituationer.

Bland annat visar rapporten på att det behövs skriftliga rutiner för kontroll, underhåll och övning av personlarm.

– Här ser vi över och skärper rutinerna när det gäller larm och säkerhet för medarbetare. Sett till händelsen har vi följt rutinerna, ändå finns det, som Arbetsmiljöverket skriver, skäl att ytterligare stärka vissa områden, säger Marianne Karlsson.

Läs mer: Kommunen om LSS-mordet: “Vi får inte göra allt”