Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lokala talanger lyfter inför NHL-draften

Årets NHL-draft är i antågande. Och lagom till den lyfter lokala hockeytalangerna Linus Karlsson och Jesper Eliasson i rankinglistorna.

Boro/Vetlanda-fostrade Linus Karlsson gjorde succé i Karlskronas J20-lag i vintras och belönades med utmärkelsen årets forward i serien av svenska ishockeyförbundet.

Hans framfart på juniornivå gjorde också att det blev en hel del framträdanden i SHL för Landsbrokillen.

Nu har Karlssons framfart även nått scouterna som just nu förbereder sig för NHL-draften under midsommarhelgen.

På den rankinglista som tagits fram över de främsta talangerna i världen har Linus Karlsson letat sig in på plats 39 bland Europas främsta utespelare – en ranking som tidigare år inneburit att man faktiskt tingas av något av NHL-lagen.

Även Eksjö HC-fostrade målvakten Jesper Eliasson, som byter Troja/Ljungby mot Växjö Lakers till den kommande säsongen, lyfter på rankingen.

I vintras placerade scoutexperterna honom som den 13:e bästa europeiska målvakten, men har nu valt att flytta upp honom två placeringar när den slutliga rankingen nu är släppt.