Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ljungström: ”Landsbygden är viktig i Hubville-visionen”

 
Perspektiv
Visa alla artiklar

Det verkar som om många inte tagit sig tid att läsa vad Hubville är för något. Mycket i debatten handlar om ”100 000 bostäder”, vilket det givetvis inte handlar om från kommunens perspektiv.

Men tänker vi lite längre fram så kan vi om vi inte klarar ut klimat- och miljöfrågorna få folkomflyttningar både inom landet och mellan länder som vi aldrig skådat, så vem vet.

Vi måste alltså göra vad vi kan för att få en hållbar utveckling, det handlar bland annat om hur vi planerar och bygger våra bostäder och samhällen. Då kan det vara mycket lämpligt att Vetlanda kommun som bland annat har en stor del av landets trähusproduktion krokar arm med en samling eldsjälar med stor kompetens. Tillsammans med dessa och ett antal universitet, forskningsinstitut och så vidare ska vi försöka skapa ett hållbart område som kan skalas upp. En positiv bieffekt kan vara ökade möjligheter för vårt näringsliv.

Området som är aktuellt finns i vilket fall med i kommande planering och kommer förr eller senare att detaljplaneras. Nu handlar det om att engagera företag och kommuninvånare för att konkretisera planerna.

Ska Vetlanda kommun utvecklas så måste vi våga prova nya tankar. Vad jag förstår så fanns det kommuner som tackade nej till Sapas etablering en gång i tiden för att man inte vågade satsa. Som centerpartist känns det bra om vi kan bli en förebild i miljöarbetet. Det kommer att vara positivt för hela kommunen, inte minst landsbygden som är viktig i Hubville-visionen.

DAN LJUNGSTRÖM,

kommunalråd (C)

FOTNOT: Vill du läsa mer i ämnet hittar du samtliga artiklar om Hubville nedan.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel