Kennet Gärdestad, musiker och låtskrivare.

Gick bort i sviterna av cancer i mars i år men hann dessförinnan ta emot hederspris på Grammisgalan. Skrev bland annat "Jag vill ha min egen måne" och "Sol, vind och vatten".

Kennet Andersson, före detta fotbollsspelare.

Är kanske mest känd för sina insatser i den svenska landslagströjan under VM 1994. På senare år har Kennet Andersson figurerat i olika tv-produktioner och är just nu aktuell med Mästarnas mästare på SVT.

Kenneth Bajas, mackägare.

2008 utsågs mackägaren Kenneth Bajas till årets Kenneth av svenska Kenneth-klubben. Bajas uppmärksammades i Aftonbladet där han tyckte att han "var värd priset".

LÄS MER

Kenneth Rogers, musiker.

Kenneth Rogers, undrar ni? Jo, "Kenny" Rogers heter egentligen Kenneth. Den amerikanske countrysångaren har hunnit bli 79 år och har släppt otaliga album genom åren.

Kenneth Dement, amerikansk fotbollsspelare och jurist.

Kenneth Dement blev 80 år gammal och hann innan sin död bli invald i College Football Hall of Fame. Draftades av storlaget New York Giants men valde att i stället ta värvning hos USA:s marinkår. Arbetade senare som jurist.

Kenneth Kaunda, tidigare president i Zambia.

Vad sägs om att bli den första presidenten någonsin i en nation? Det blev Kenneth Kaunda när han 1964 valdes till premiärminister för Nordrhodesia. När Zambia senare samma år blev självständigt utsågs Kaunda till president. En post han klamrade sig fast vid ända fram till 1991 där han förlorade valet.

Kenneth Mathieson "Kenny" Dalglish, före detta fotbollsspelare.

Frågar du en Liverpool-supporter vem Kenneth Dalglish är lär du först få en arg blick och sedan en rättelse. "King Kenny", som den skotske anfallaren kallas av fotbollsklubbens supportrar, gjorde 118 mål för Liverpool under 1980-talet och är ihågkommen av fansen.

Kenneth Hansen, rallycrossförare.

Skaraborgaren Kenneth Hansen vann Europamästerskapet i rallycross mängder av gånger innan han lade av 2011. Numera följer han sönerna Timmy och Kevin som båda följt pappas fotspår.

Kenneth "Kenta" Gustafsson, musiker.

"Just i dag är jag stark, just i dag mår jag bra". Ni känner till låttexten som främst blivit synonym med Hammarby. Låten skrevs och framfördes av Kenta Gustafsson som även ställde upp i Melodifestivalen 1980.

Kenneth Branagh, skådespelare.

Joho, det är den amerikanske Kurt Wallander. Kenneth Branagh har, förutom att ha gestaltat den stenhårde Ystad-polisen, i flera storfilmer. Bland annat spelar han Commander Bolton i filmen Dunkirk.

Kenneth Kvarnström, dansare.

Finlandssvenske Kenneth Kvarnström ses som en av Nordens mest framstående koreografer och har haft uppsättningar som Splitvision och Orelob som slagit stort utomlands.