Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lastbilar kolliderade utanför Eksjö – förare misstänks för brott

Två lastbilar kolliderade på länsväg 134 norr om Eksjö under tisdagen. Ingen person skadades – men trafiken påverkades i samband med räddningstjänstens insats.

Strax före klockan 10 på tisdagen larmades räddningstjänsten, ambulans och polis till en trafikolycka på länsväg 134 mellan Eksjö och Rydsnäs.

Enligt räddningstjänstens ledningsoperatör ska två lastbilar ha kolliderat. Totalt två personer drabbades, men ingen kom till skada.

– Däremot upptäcktes läckage från i alla fall en lastbil. Därför är vi kvar på platsen och ser över det, säger ledningsoperatören vid 10.45.

Tungbärgare beställdes till platsen och en av lastbilarna bärgades till en uppställningsplats.

Trafiken rullade växelvis förbi olycksplatsen i samband med räddnings- och bärgningsarbetet.

Senare meddelade Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen, att en av chaufförerna fått ett bötesföreläggande för trafikbrott. Föraren ska ha svängt in för tidigt i samband med en omkörning, vilket gjorde att fordonen krokade ihop.