Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsuppdrag för Vetlandakille

Vetlandakillen Josip Cavar har blivit uttagen i ligalandslaget. Lugimålvakten finns med i truppen som ska spela en träningsturnering i Polen.

Ligalandslaget finns till för att ge spelare precis utanför A-landslaget chansen att samla värdefull internationell rutin och komma in i landslagsmiljön. I juni är det dags för nästa samling och då finns en spelare fostrad på Höglandet med i truppen.

Vetlandakillen Josip Cavar är en av två målvakter som får åka med på en träningsturnering i Polen under sommaren.

Cavar spelade ungdomshandboll i Vetlanda HF men vaktar numera målet hos Lugi i Handbollsligan. Att han får chansen i ligalandslaget är ett tydligt tecken på att förbundskaptenerna tror på honom som en framtida landslagsmålvakt.

– Det ska bli oerhört kul att spela matcher, vilket varit målsättningen från början med ligalandslaget. Vi får en möjlighet att testa spelare som vi tror på i framtiden, säger förbundskaptenen Kristján Andrésson i ett pressmeddelande.

Det svenska ligalandslaget kommer att ställas mot Polen A, Ungern B och Island B.

Tidigare har även Eksjö BK-fostrade Markus Sjöbrink funnits med i ligalandslaget. Han är dock inte uttagen till turneringen i Polen.