Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsman tackar för sig – tre spelare lämnar VBK

Vetlanda BK meddelar på sin hemsida att tre spelare lämnar föreningen och fortsätter sina karriärer på annat håll. – Det är tre spelare som i sina olika roller har betytt väldigt mycket för VBK under sina säsonger i laget, säger klubbens talesperson Andreas Söderman.

Tidningen har tidigare skrivit att Niklas Gälman brutit sitt kontrakt med klubben. På onsdagsförmiddagen meddelar VBK att Gälman är en av tre spelare som lämnar. Han anslöt till föreningen 2017 och har gjort 15 mål på 81 matcher i laget.

– Jag har haft tre jättefina år och speciellt kommer jag minnas förra säsongen, som blev väldigt rolig efter att vi knöt näven tillsammans i gruppen när många stora namn lämnat. Sen fick vi ta nästa steg i år och spela kvartsfinal vilket också var roligt. Så jag kommer minnas de här tre säsongerna som väldigt roliga, säger Gälman i en kommentar till klubbens webbplats.

Nyberg lämnar

De två andra spelarna som inte blir kvar i föreningen är Philip Lindqvist och Tobias Nyberg. Deras kontrakt löpte ut efter säsongsslutet och de kommer inte bli förlängda.

– Det är tre spelare som i sina olika roller har betytt väldigt mycket för VBK under sina säsonger i laget. Vi uppskattar att vi kunnat ha en bra dialog under och efter säsongen om deras respektive framtid. Det är alltid tråkigt när spelare lämnar VBK, men även om deras karriärer nu fortsätter i andra klubbar så vill vi alltid vara öppna för möjligheten att någon gång hälsa dem välkomna tillbaka till klubben, säger Andreas Söderman.

Tobias Nyberg anslöt till Vetlanda från Villa Lidköping under 2015 och har den här säsongen varit Vetlandas tredje bästa målskytt och debuterat i landslaget. Totalt har ytterhalven gjort 134 matcher i föreningen smällt in 30 mål för klubben.

– Jag har haft fem fantastiska säsonger och kommer sakna alla grabbar väldigt mycket, men nu är det dags för nya utmaningar både för mig och sambon. Vill även rikta ett stort tack till alla i föreningen och till Kulle Fans för deras grymma jobb, säger Nyberg.

Lindqvist är fostrad i VBK och a-lagsdebuterade under 2017, då som junior. Totalt har det hunnit bli 69 matcher och 11 mål i a-laget.

– Jag känner att jag behöver en ny miljö för att utvecklas till den bandyspelaren jag vill bli. Jag har trivts otroligt bra och kommer sakna många lagkompisar. Det är absolut ingen omöjlighet att våra vägar möts igen, säger han.

VBK skriver på sin hemsida att det just nu pågår en dialog med Eetu Peuhkuri vars kontrakt också löper ut.

– Vi har en dialog med Eetu där vi måste väga in hans situation med sambo och familjeföretag i Finland. Arbetet med nästa säsongs trupp pågår och vi hoppas kunna återkomma i närtid med fler nyheter, säger Andreas Söderman.