Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Krösatåget minskade sin biljettvisitering – nu ändras beslutet

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Den som pendlade med Krösatåget kunde under fredagsmorgonen höra att tågvärden inte skulle göra biljettkontroller som vanligt på grund av corona-pandemin. Det beslutet har nu dragits tillbaka.

Enligt Vy tåg AB så beslutade Jönköpings Länstrafik, JLT, att tågvärdarna skulle undvika visitering på Krösatåget under torsdagen.

– Grundtanken var att man inte ska föra smittan vidare. Tågvärden går ju i gångarna vid varje stopp och tar i både kort och mobiler så tanken var att vi skulle undvika det, säger Patrick Haglund, operativchef på Vy tåg AB.

Men beslutet hävdes upp snabbt, redan vid lunchtid på fredagen beslutade JLT att visitering skulle ske som vanligt ombord på tågen enligt Patrick Haglund.

– Man har valt att göra som övriga trafikhuvudmän att man gått på de vanliga rekommendationerna för att ge en enhetlig bild av kollektivtrafiken, säger han.

– Vi följer folkhälsomyndighetens beslut och direktiv, så länge de inte säger att vi ska stoppa visiteringen som kommer den att fortsätta. Vi följer blint vad de säger, det är så vi måste göra och det är så vi ska göra, säger Charles Tholin, affärsutvecklare på JLT.

Charles Tholin håller dock inte med Vy tåg AB och menar att det aldrig fanns ett beslut om att ändra visiteringarna.

– De har gjort fel, men det kan vara på grund av en miss i kommunikationen mellan oss, personalen och entrepenören. Det är lite stökigt just nu. Men vi försöker ha en bra dialog med entrepenörerna så gott som det går.