Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart: Värnamo har landets bästa sjukhus

Värnamo har landets bästa mellanstora sjukhus. Det visar en ny undersökning från Dagens Medicin. Samtidigt står det klart att Höglandssjukhuset i Eksjö hamnar på en andraplats och Länssjukhuset Ryhov slutar sjua.

Varje år utser Dagens Medicin vilket sjukhus som är bäst i Sverige. Sjukhusen delas upp i tre kategorier, universitetssjukhus, mellanstora sjukhus och mindre sjukhus och i undersökningen har totalt 10 700 uppgifter om 61 akutsjukhus samlats in.

Nu står det klart att Värnamo sjukhus för första gången någonsin hamnar högst upp i kategorin mellanstora sjukhus med förlossning.

”Genom att vara bäst på tillgänglighet och med starka resultat inom kategorin hygien och inom förlossningsvården vinner Värnamo sjukhus för första gången Bästa sjukhuset i gruppen mellanstora sjukhus”, lyder motiveringen.

Eksjö tvåa och Ryhov sjua

Samtidigt visar undersökningen på att Höglandssjukhuset i Eksjö slutar tvåa och länssjukhuset Ryhov i Jönköping hamnar på en sjundeplats. Detta efter att Ryhov vunnit utmärkelsen 2012, 2013, 2014 och 2015.