Tranås AIF tog sig med viss möda förbi Visby/Roma i Playoff 2. Det krävdes tre matcher och dessutom förlängning i den avgörande matchen innan Jesper Alasaari kunde skicka Taif till Playoff 3.

På söndagen skedde valproceduren för Playoff 3 och föga överraskande valdes Taif redan som nummer ett av Kallinge/Ronneby. Det hintade lagets tränare om redan direkt efter Taifs match mot Visby.

– Det finns bara ett fåtal lag att välja mellan och alla lag som är kvar är bra. Vi har respekt för alla lag och vi var tvungna att välja ett lag och då föll valet på Tranås. Det blir tuffa matcher men vi hoppas ju kunna ta oss till kvalserien men vet att vi måste prestera vår bästa hockey för säsongen för att göra det, sa klubbens sportchef Mikael Johansson om valet i Hockeyettans sändning.

Kallinge/Ronneby och Tranås har möts två gånger den här säsongen och trots att Kallinge/Ronneby har stått som segrare i båda matcherna finns det en respekt för Taif hos laget.

– Det har varit tuffa matcher mot dem de matcher vi mött dem och de har kommit ut starkast i båda matcherna så det måste vi förändra om vi ska ha en chans att ta oss till kvalserien, sa Kallinges spelare Sebastian Magnusson.

Att det blev just Kallinge/Ronneby var något som Taifs matchhjälte Jesper Alasaari trodde på inför valet och då trodde han att Taif skulle ha bra chanser mot Kallinge/Ronneby.

Något som Karl Helmersson verkar hålla med om.

– Vad ska jag säga, det blir spännande att möta Kallinge. Vi har stött på dem två gånger i serien och det har varit jämna matcher så vi ser fram emot de här matcherna. Vi känner att vi har goda chanser att gå vidare, sa han i Hockeyettans sändning.

Relaterat till artikeln