Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klappat och klart - Lena Philipsson kommer till Vetlanda

Nu finns den där, svart på vitt, Lena Philipssons underskrift som bekräftar att hon kommer till Vetlandas 100-årsjubileum nästa år.

— Nu är det klappar och klart, hon kommer att medverka i Vetlanda kommuns 100-årsfirande, säger Vetlandas kommunikationschef Anneli Jönsson som tog med kollegan Nicke Carlsson till Stockholm.

Det är ju 2020 som Vetlanda stad fyller 100 år och det firas redan vid tolvslaget. Hur och när Lena Philipsson ska medverka är inte riktigt fastställt enligt Anneli Jönsson.

— Vi håller lite på det, men hon ska ha en konsert i alla fall men också lite andra saker som vi fått med henne på. Hon har en jättepositiv inställning till att komma hem, säger kommunikationschefen.

— När vi jobbar med varumärket Vetlanda och frågar invånarna vad som är synonymt med Vetlanda så är det Lena Philipsson vi får som svar. Så det är jätteroligt att hon är med.

Redan i januari var Anneli Jönsson och kultur- och fritidschef Stewe Jonsson i Stockholm och talade med stjärnan men först på fredagen fick de hennes underskrift om medverkan.

Rådde det osäkerhet någon gång?

—Nej, hon har varit pigg på att medverka men idag fick vi det svart på vitt, svarar Anneli Jönsson.

Hon berättar att Lena Philipsson kommit med egna idéer på hur hon kan medverka.

— Det är jättekul, vi måste ha hennes medverkan och input, annars går det inte. Just till konserten har hon lite uppslag och vill göra lite mer än hon brukar.

Lena Philipsson har inte framträtt i Vetlanda på länge.

— Det har inte funnits någon lokal, det är vad agenterna säger. Utomhus är det helt andra förutsättningar, säger Anneli Jönsson.

Hon berättar att man nu är mitt inne i planeringen av jubileumsåret och att det ska bli fyra, fem större aktiviteter fördelade under året.

— Efter sommaren vet vi när olika saker kommer att inträffa. Vi kör igång på nyårsafton sedan har vi några händelse spridda under året, så att vi får njuta under hela året.