Lördagen den 25 november slår Sävsjöbygdens konstförening upp dörrarna till höstens första konstutställning. Vernissagen är dessutom den första som hålls i konstföreningens nya galleri på Storgatan.

Det är Ann Rydh från Hagby och Kristina Karlsson från Nässjö som ställer ut.

Ann Rydh är för oss i Sävsjö mest känd för sina fria stygn, berättar konstföreningens ordförande Lise-Lotte Wikström.

Den här gången ställer Ann Rydh främst ut sina målningar i akryl och akvarell, även om det såklart även finns en och annan broderad tavla också.

Det är roligt att kunna presentera något helt nytt av en konstnär som varit med tidigare, säger konstföreningens Anne Lindahl.

Ann Rydh har en väldigt bredd när det kommer till målandet, och det märks att hon kan snöa in sig på en grej ett tag för att sedan helt byta spår.

Just den konstnärliga variationen syns också i utställningen, där färgglada målningar av en kvinna på ett fält byts mot mer abstrakta bilder av lyftkranar, för att sedan gå över till att måla landskap och fåglar.

Jag tror att många kan tycka att hennes målningar är trevliga, säger Anne Lindahl.

Kristina Karlsson sysslar med keramik, och bland hennes alster finns maffiga vaser och unika skulpturer.

Hon gör verkligen fantasifulla saker där ingenting är givet, utan det är upp till betraktaren att själv göra sina tolkningar. Sån konst är riktigt häftig, säger Anne Lindahl.

I en av vaserna, den helt klart största på utställningen, kan man se hur konstnären har arbetat med att centimeter för centimeter bygga upp en maffig och unik pjäs.

Den är inte drejad, utan ho har använt sig av en lager-på-lagerteknik, förklarar Lise-Lotte Wikström.

Utställningen pågår till och med den 15 december.