Annons
Vidare till vetlandaposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karlsson laddar inför återkomsten: "Kul, annorlunda och konstigt"

Efter nio år i klubben blev Erik Karlsson bortbytt inför den här säsongen. Ny klubbadress blev San José Sharks men på lördag är Boro/Vetlanda-produkten tillbaka i Ottawa för lagens första möte.

I juni 2008 blev Boro/Vetlanda-produkten Erik Karlsson draftad som femtonde spelare i draften av Ottawa Senators. Sedan dess han Karlsson med nio år och 675 matcher med klubben innan han inför den här säsongen blev bortbytt till San José Sharks.

På lördag är Karlsson tillbaka i Ottawa igen när hans Sharks möter Senators för första gången den här säsongen. En speciell match för Erik Karlsson.

- Jag ska inte ljuga. Jag visste nästan direkt efter att jag blivit bortbytt vilket datum som jag skulle återvända till Ottawa. Jag tror att det kommer bli kul, annorlunda och konstigt. Vi får se hur känslorna kommer vara, säger Karlsson själv om matchen till NHL.com.

Trots att det troligen kommer vara en hel del känslor för Karlsson under dagarna inför matchen och definitivt under matchdagen känner han att han har bra koll på hur det kommer att vara. Mycket tack vare sin gamla mentor Daniel Alfredsson som gick igenom samma sak efter att ha bytt Ottawa mot Detroit sitt sista år i NHL.

- Som tur är så vet jag ju ungefär vad jag kan förvänta mig kommer hända. När Daniel Alfredsson kom tillbaka till Ottawa så spenderade jag i princip hela dagen med honom. Jag såg vilka känslor han gick igenom och nu kommer jag uppleva samma sak.

Återstår att se om Erik Karlsson får samma fina mottagande som Alfredsson fick i sin återkomst.